top of page

Grilling etter mørkets frembrudd: Tips for utendørs kjøkkenbelysning

Gjennom årene har utendørsområder blitt stadig mer populære, da flere hjemmeboende ser etter måter å utvide hjemmets komfort til utendørsområdene. Kjøkken og grillområder er blant de mest populære aspektene ved utendørsområder, fordi de tilbyr et sted for venner og familie å samle seg og nyte mat.


I denne posten vil vi se nærmere på hvordan tillegg av belysning til disse områdene kan gjøre dem føles mer koselige og innbydende.


Fokusering på nedbelysning er en måte å belyse utendørs kjøkken på. Hvis utendørskjøkkenet er innebygd i en pergola eller paviljong, kan det settes en nedbelysning på taket. Avstanden mellom lampen og arbeidsområdet bør være minst en til femten meter. Denne typen installasjon anbefales for å gi en jevn fordeling av nyttig belysning for synlighet i hele kjøkkenområdet. Varmhvitt eller hvitt er den anbefalte fargetemperaturen for nedbelysning.


Utekjøkkenets vegg eller søyle kan brukes til å plassere den andre typen nedadgående lys. For å gi best mulig belysning for området, må vinkelen på lyset justeres riktig ved montering på vegg eller søyle. Hvit eller varm hvit er igjen den anbefalte fargetemperaturen.


Vurder å bruke separat styring for oppgavebelysning, som kan brukes til aktive matlagingoppgaver, for å øke belysningens tilpasningsdyktighet og kontrollerbarhet. Underbenkbelysning kan også brukes til å fremheve trestrukturen til kjøkkenet og skape en varm og innbydende atmosfære.


Når det gjelder grillfester, kan belysningsplanen være litt mer kreativ. I tillegg til nedadgående lys, kan du vurdere å bruke LED-lys under toppdekselet på grillområdet. Disse lysene kan dempes når de ikke er i bruk til matlaging, og skape en mer innbydende atmosfære. Tradisjonelle opplysninger kan også brukes til å fremheve en bestemt funksjon, for eksempel siden av grillinnstillingene. For å skape mer dybde, kan du vurdere å bruke opplysninger på trær bak kjøkkenet.


Her er fem ideer for utendørs kjøkkenbelysning


1.Kjøkken under en pergola

For et utendørs kjøkken som ligger under en pergola, er en flott belysningside å bruke hengelamper som henger fra pergolabjelkene. Dette gir ikke bare tilstrekkelig belysning for matlaging og spising, men det legger også til en rustikk sjarm til det overordnede designet. Bruk av varm hvite lys legger til den koselige og innbydende atmosfæren, perfekt for å underholde gjester eller nyte et måltid med familien. Hengelampene kan ordnes lineært for å belyse hele kjøkkenområdet eller grupperes for en mer intim følelse. I tillegg kan bruk av dimmerbrytere tillate fleksibilitet i belysningsnivåene, og skape den perfekte stemningen for enhver anledning.

outdoor kitchen lighting - under pergola
outdoor kitchen lighting - under pergola

2. Kjøkken i åpen dekk

En åpen dekk er et utmerket sted for et utendørs kjøkken, og med riktig belysning kan det fortsatt være et innbydende område om natten. Den ideelle belysningen for dette miljøet leveres av innfelte nedlys plassert på undersiden av dekket taket. Innfelt belysningens moderne design harmonerer med det utendørs kjøkkenets elegante linjer, og dens kjølige hvite nyanse gir rommet en moderne følelse. Det utendørs kjøkkenet er badet i strålende, jevnt lys takket være belysningen som er satt over det, noe som gjør det enkelt å lage mat og nyte måltider utendørs. Denne belysningsplanen vil utvilsomt skape den ideelle stemningen for ditt utendørs kjøkken, enten du er vert for en grillfest eller bare tilbringer en rolig kveld utendørs.

outdoor kitchen lighting - recessed lights
outdoor kitchen lighting - recessed lights

3. Kjøkken nær svømmebassenget

Det utendørs kjøkkenet nær svømmebassenget er det ideelle området for å underholde besøkende. En sjarmerende bohemsk stemning og en koselig, innbydende atmosfære skapes i rommet ved hjelp av lyslenker som henger over matlagingsområdet. Rommet er perfekt for senkveldsarrangementer, siden den myke varm-hvite fargen på lyslenkene gir en følelse av sofistikering og eleganse. For å skape en magisk atmosfære kan lyslenkene henges fra nærliggende trær, pergolaer eller stolper. Det utendørs kjøkkenet får en eventyrlig følelse av belysningsarmaturenes bohemske stil, som smelter sammen med områdets naturlige skjønnhet. Alt i alt skaper lyslenkene en varm og innbydende atmosfære som kan nytes av både familie og gjester.

outdoor kitchen lighting - close to the pool
outdoor kitchen lighting - close to the pool

4. Kjøkken på en overbygd balkong

Et utendørs kjøkken som er plassert på en overbygd balkong kan heves med riktig belysning. For en design inspirert av Middelhavet, kan gulvlamper strategisk plassert rundt kjøkkenområdet legge til varme og skape en innbydende atmosfære. Den ravfargede lyseffekten kan etterligne følelsen av en solnedgang og gi en koselig atmosfære for måltider og underholdning av gjester. Ved å bruke gulvlamper kan kjøkkenområdet bli opplyst fra forskjellige vinkler, og skape et godt opplyst rom som er både praktisk og estetisk tiltalende. Enten det er for matlaging, sosialisering eller bare avslapning, kan det varme lyset fra den ravfargede lyseffekten forbedre den generelle opplevelsen av utendørskjøkkenet på en overbygd balkong.

outdoor kitchen lighting - balcony
outdoor kitchen lighting - balcony

5. Kjøkken i en cabana

I løpet av sommerdagene utstråler en cabana ved bassenget med et utendørs kjøkken en tropisk stemning. Varme hvite tiki-fakler er plassert rundt cabanaens kant for å legge til omgivelsesbelysning som passer godt med dette designet. Det er den ideelle innstillingen for å være vert for besøkende eller tilbringe tid med familien på grunn av den hyggelige, inviterende følelsen de dansende flammene gir. Tiki-faklene fungerer som estetiske aksenter og lyskilder for det utendørs området, samt en leken berøring. De koselige hvite tiki-faklene gir litt kos til det tropiske scenen, enten du arrangerer en fest eller bare tilbringer en rolig kveld ved bassenget.

outdoor kitchen lighting - cabana
outdoor kitchen lighting - cabana

Fire ideer for belysning av grillområdet


1, Vegglamper i grillområdet

Vegglamper satt på terrasseveggene kan gi ideell belysning for et utendørs grillområde. Det vil være mer enn nok belysning til grill- og kokeprosessen med to lampetter, en på hver side av grillen. Lampettenes moderne design vil fremheve terrassens moderne estetikk, og det kjølige hvite lyset de sender ut vil gi en klar, skarp glød. Bredden på grillplassen vil bestemme avstanden mellom de to lampettene, og sikrer jevn belysning i hele området. Vegglampene er et nyttig og fasjonabelt alternativ for å lyse opp uteplassens grillplass.

Barbeque Area Lighting - Modern Design
Barbeque Area Lighting - Modern Design

2, Stringlys i grillområdet

Stringlys kan henges opp over et utendørs grillområde som er plassert på en overbygd veranda. Avhengig av hvor lenge grillfesten vil vare, kan ulike antall lys være nødvendig, men typisk vil en streng med lys være tilstrekkelig. Avstanden mellom lysene bør være tilstrekkelig til å spre jevn belysning over grillområdet. Bohemsk belysning kan skape en avslappet stemning ved å bruke mykt, varmt hvitt lys. For å legge til visuell appell i området kan stringlysene bli hengt opp i en rekke forskjellige mønstre, som for eksempel zigzag eller kryssende. Alt i alt kan denne belysningsløsningen produsere en varm og tiltalende atmosfære for veranda-grillfester.

Barbeque Area Lighting - string lights
Barbeque Area Lighting - string lights

3, Opplysning fra bunn i grillområdet

Opplysninger fra bunn som plasseres rundt omkretsen av et utendørs grillområde kan skape en imponerende lysdesign. Å installere seks opplysninger og å plassere dem jevnt fra hverandre vil gi tilstrekkelig belysning. Dette belysningskonseptet kan være trendy i designet og gi bakgården en touch av sensualitet. Hvit belysning kan brukes til å skape en lys, livlig atmosfære som vil gjøre kveldsgrilling og underholdning til en lek. Opplysningene kan plasseres for å trekke oppmerksomheten til spesifikke elementer i grillområdet, som en steinvegg eller en vakkert utformet gjerde. Dette belysningsdesignet gjør bakgården føles varm og innbydende, samtidig som det er funksjonelt og estetisk tiltalende.

Barbeque Area Lighting - uplights
Barbeque Area Lighting - uplights

4. Blandede fargelys i grillområdet

Takterrassen hvor utendørsgrillområdet ligger har LED-strips installert på undersiden av grillbenken for å gi belysning. I hele lengden av telleren brukes en enkelt LED-stripe. Den futuristiske lysdesignen gir rommet et elegant, moderne preg. Bruk av flere farger for å lyse opp rommet for å passe til stemningen eller anledningen er muliggjort av RGB-fargevalgene. LED-stripene skaper ikke bare en særegen atmosfære for utendørsmøter på takterrassen, men også tilstrekkelig belysning for matlaging og matlaging.

Barbeque Area Lighting - mixed color lighting
Barbeque Area Lighting - mixed color lighting

På både utekjøkken og griller kan perimeterbelysning brukes for å øke sikkerheten og fremheve plassen. Benkeplater og bakplater inkluderer vanligvis en avsats, som er et flott sted å installere Under Cap Lights. Huseiere har ofte tilgang til disse områdene sjelden, så det er viktig å belyse omkretsene og overgangsområdene for sikkerhet. Til slutt, sørg for at uteoppholdsrommet er riktig fremhevet fra de primære visningsområdene, da dette området ofte er en oppgradert funksjon av uterommet.


Avslutningsvis er belysning et viktig element for å skape en varm og innbydende atmosfære i utendørs oppholdsrom. Ved å fokusere på nedbelysning, arbeidsbelysning og perimeterbelysning, kan du forbedre funksjonaliteten og sikkerheten til rommet samtidig som du skaper en innbydende atmosfære for gjestene. Med disse teknikkene i tankene, vil du kunne skape et uterom som er både funksjonelt og visuelt imponerende.


5 views0 comments
bottom of page