top of page

Hvorfor er det en PÅ/AV-bryter på solcellelys? Hvordan fungerer bryteren?


Solcellelys er rimelige og enkle å bruke. De er populære fordi de er praktiske og rimelige. De kan brukes som landskapslys, hagelys eller til og med innendørs belysning. Du trenger ikke mye kontroll, og de trenger ikke ekstern strøm. De lader seg automatisk opp og slår av lyset når solen skinner. De slår på pærene når solen går ned.


Sollys drives av solen, og de fleste solcellelys inkluderer lysstyrke-deteksjonsfunksjoner / lyssensorer som lar dem slå seg på og av automatisk. Så hvorfor kreves det en PÅ/AV-bryter for solcellelys?


La oss først studere hvordan solcellelysbrytere fungerer.

Sollysbryterens funksjon er utrolig enkel, og dens formål er å la deg slå lyset av og på manuelt. Sollys, som samles inn fra solen og omdannes til elektrisitet for å drive de innebygde LED-lysene, driver solcellelys. En enkel sløyfekrets kobler batteriet til LED-enheten, mens en annen krets kobler sammen solcellepanelet og batteriene.



En fysisk enhet som fysisk kobler fra og kobler den elektriske strømmen til lyset er PÅ/AV-bryteren på solcellelys. Kretskortet i solcellelyset er koblet til bryteren. Batteriet som driver lyset er festet til dette brettet. Batteriet kobles fra kretskortet når bryteren er slått av, noe som hindrer batteriet i å tømmes og forkorter levetiden til solcellelyset mens det ikke er i bruk. Når du ikke bruker et solcellelys over lengre tid, er det avgjørende å slå av bryteren. Batteriet kobles til kretskortet igjen når du slår bryteren tilbake til på-posisjon, slik at solcellelyset kan bruke solcellepanelet til å lade batteriet helt opp.


Bruksscenarier for solcellelysbrytere

Bryteren på de fleste solcellelys kan brukes under følgende omstendigheter.


Scenarier at bryteren skal være PÅ

Ved bruk av solcellelys skal bryteren alltid være i "på"-posisjon. Noen mennesker vil kanskje tro at ved å slå av bryteren, vil sollyset lades opp raskere. Dette er feil; når solcellelysbryteren er slått av, blir også kretsen som forbinder solcellepanelet og batteriet avbrutt. Dette betyr at selv om du plasserer solcellelyset under sterkt direkte sollys når bryteren er av, vil den ikke kunne lades. Sollyset vil lades i løpet av dagen og slå seg på automatisk om natten så lenge bryteren er slått på. Du må kanskje slå av solcellelysene manuelt om natten hvis du ikke vil at de skal stå på hele natten. For å lade opp, husk å slå på bryteren neste dag.




Men hvis du ikke vil nyte mørket, trenger du faktisk ikke å skru på eller av bryteren for solcellelys manuelt hver dag. De vil være på og på automatisk med innebygde sensorer. Sollysets på/av-funksjonalitet ble designet av produsenten for å være automatisert, og krever ingen manuell kontroll. Sollyset ditt er i stand til å håndtere det på egen hånd. Bare velg lysets farge, lysmodus, lysstyrke osv., juster etter behov, og la sensoren ta seg av resten.




I tillegg, hvis produsenten har en bryter og lysjusteringsenhet, må du også kontrollere bryteren når du endrer lysfarge eller lysmodus, for eksempel blinkende lys, ekstremt lyst, strålende, mørkt, SOS-modus, etc.


Scenarier at bryteren skal være AV

1. Vær forsiktig med å slå av solcellelysets bryter hvis du ikke bruker den på en stund, slik at batteriet ikke går helt tomt og sollysets levetid ikke påvirkes.

cupboardbox for solar lights
Please turn the switch OFF when you are packing the solar lights up.

2. Hvis det stadig regner eller snør og det ikke er nok solskinn når sollyset ditt, må du kanskje slå det av for å unngå skade på batteriet.


Snowy day
It's good idea to turn the switch OFF when it is snowy or continous rainy day.

3. Å slå av bryteren kan spare strøm til solcellelyset slik at du kan bruke det senere hvis du vil spare batteriet for senere bruk. Når det ikke er mye sol, er dette veldig avgjørende.

always preserve the power when there is not enough energy source

4. Hvis du slår av bryteren, kan du flytte solcellelysene til forskjellige steder eller ta dem med deg når du reiser. I mørkesituasjoner mens de er i bevegelse, slår de seg automatisk på. Derfor må du først slå av bryteren.


Please turn OFF the switch when you are taking the solar lights on travel


5. Kanskje du liker mørket. Å slå av solcellelysene er et must hvis du vil nyte en meteorregn eller en stjernehimmel.


solar lights for camping
You have to turn the switch OFF when star gazing.

6. Det er nødvendig å slå av bryteren hvis du trenger å feilsøke eller tilbakestille solcellelamper mens de repareres. Å skru bryteren til av-posisjon, og deretter tilbake til på-posisjon, kan noen ganger hjelpe med å løse problemer.


Tilbakestill solcellelyset ved å justere bryteren

Du kan tilbakestille en solcellehagelampe hvis den ikke fungerer som den skal, for eksempel når den ikke kan lades, har dårlig ladeeffektivitet, ikke kan slå seg automatisk på om natten eller av på dagtid osv. Du kan gjøre dette ved å slå av bryteren, venter i 30 sekunder og slår den deretter på igjen. Tilbakestilling av solcellelyset løser vanligvis problemet, og hvis det ikke gjør det, bør du se på batteriet eller andre mulige årsaker for å utføre nødvendig vedlikehold.


Til tross for at brytere er avgjørende for solcellelys, er det ikke alle solcellelys som har det

Noen solenergisystemer har ikke bryter og kjører kontinuerlig. Disse typer solcellelys bruker en innebygd lyssensor for å regulere lysene på/av-status og brukes ofte for sikkerhet eller som en del av et landskapslysdesign. Den kan også finne ut når batteriet skal lades og når solen er ute. Når det er dagslys eller lyset er sterkt, vil lysene slå seg av automatisk. Den vil automatisk slå på lyset når det er lite lys, noe som er ganske praktisk.


Hvor er solcellelysbryteren plassert?

Bryteren på solcellelys er ofte på bunnen eller baksiden av lyset. Bryteren kan enten være en knapp eller en skyveknapp. Hvis det er en knapp, må du trykke på den for å slå på/av lyset. Hvis det er en glidebryter, må du skyve den opp eller ned. Vennligst sjekk bruksanvisningen.





Husk å slå på ladebryteren når du har kjøpt solcellelyset

Etter at solcellelyset er produsert, bytter produsenten det ofte til av-posisjon for å beskytte batteriet. Derfor bør du trykke bryteren PÅ når du får et nytt solcellelys. Det anbefales at du lader solcellelyset i en hel dag eller to før du bruker det. Dette vil sikre at batteriet er fulladet og klart til bruk. Dette vil maksimere bruken av solcellelysene dine og gi deg nattbelysning. Hvis solcellelyset ditt ikke kommer med en manual, sjekk online for instruksjoner om hvordan du kontrollerer bryteren, og hvordan du bruker den riktig og trygt.




Konklusjon

Solcellelys er en fin måte å spare penger og redusere karbonavtrykket. De er enkle å installere og vedlikeholde, og sparer deg for tid som ellers ville blitt brukt på å kjøre kraftledninger eller kjøpe dyre generatorer. Hvis du vil komme i gang med solcellebelysning, prøv disse tipsene og kontroller bryteren riktig.

6 views0 comments
bottom of page