top of page

Kan LED-lys ta fyr og 18 LED-vanlige spørsmål


Vanlige spørsmål om sikkerhet for LED-lys

Vanlige spørsmål om ytelsen til LED-lys

Vanlige spørsmål om LED-lys' innvirkning på menneskekroppen

Andre


På grunn av sin lengre levetid og lavere energiforbruk, blir LED-lys belysningsvalget for flere og flere mennesker.


Men når du bruker LED-lys, hva bør du være oppmerksom på? Hvordan er det trygt, hvordan fungerer det, og er det skadelig for menneskekroppen?


Denne artikkelen vil vise vanlige spørsmål om lysdioder og svarene deres. Håper det kan hjelpe deg å utnytte LED-lys bedre.



Sikkerhet for LED-lys




Kan LED-lys ta fyr?


Elektroluminescens er en helt distinkt teknikk som brukes av lysdioder, og den bruker ikke varme til å skape lys. LED vil ikke bli høye temperaturer for å antenne en brann på egen hånd. LED-lys sender ut en betydelig mengde infrarødt lys med bølgelengder over 800 nm.


Som et resultat er varme generert av LED langt mindre varme enn vanlige lyspærer. Siden varme er det som starter en brann, selv om en LED kan føles varm å ta på, er det høyst usannsynlig at en LED vil antenne en brannfare.


Til tross for at LED-er bruker langt mindre strøm enn gløde- eller fluorescerende lys, kan uerfarne LED-produsenter av og til kutte hjørner når det gjelder varmespredning, noe som kan føre til at LED-ene overopphetes og tar fyr hvis de brukes over en lengre periode.


Er LED Fairy-lys farlige?

Når de blir skadet, er eldre 240v lysnett skadelig. Fordi LED-eventyrlys kjører med lavere spenning og holder seg kjølige å ta på, anbefaler vi at du bare bruker disse. Å unngå lukkede armaturer gjør pærene betydelig mer robuste og mindre utsatt for å knuse.


Er det greit å la LED-lys stå på hele tiden?

Siden LED-lys er lyse, gir brukerne full sikkerhet ved å bruke dem til jobb eller hverdag. De opererer kontinuerlig og har en usedvanlig lang levetid. På grunn av deres lave strømforbruk og ekstremt lave varmeutslipp, er LED-lys perfekt for å stå på i lengre perioder.

Når du bruker LED-lys, kan du la dem stå på hele dagen uten frykt for en eksplosjon eller annen skade ved å glemme å slå dem av. Generelt er de bedre egnet for bruk som bakgrunnslys om natten.


Kan LED-lys bli våte?

LED-lys som er våtklassifisert kan tåle rennende eller dryppende vann. De er helt vanntette. Risikoen ved å senke et LED-lys er at det strømmer strøm gjennom pæren når den er helt nedsenket. Vann er en leder, derfor er det en sjanse for elektrisk støt.


Ytelse til LED-lys



Hvor lenge varer batteriene med LED-lys?

Med et helt nytt sett med tre AA-batterier eller to sirkulære celler av c-type, skal mikro-LED-lys bygget på tynn, ubelagt ledning overleve i mer enn 100 timer. Med sterkere isolasjon og LED-linser bør de typiske LED-batterilyssettene fungere i 18 til 24 timer på et sett med tre AA-batterier.


Hvorfor brenner LED-lys ut så fort?

LED-lyspærer bruker ikke varme til å skape lys slik glødepærer gjør. De er ekstremt energieffektive på grunn av dette. Ulempen er at fordi visse av komponentene er utsatt for overoppheting, kan de brenne ut for tidlig.


Hva skjer når LED-lys brenner ut?

LED-en vil alltid kunne produsere lys med mindre en bestemt komponent i LED-en går i stykker. Til tross for at LED ikke brenner ut som fluorescerende lys og andre pærer, vil de forringes og bli svakere med tiden. Selve dioden vil begynne å sende ut mindre og mindre lys ettersom årene går. Over 25 000 timer kan brukes med en LED-pære.


Hvorfor fungerer ikke halvparten av LED-lyset?

Du har sannsynligvis en løs eller skadet pære hvis bare den ene halvdelen av en tråd fungerer mens den andre halvdelen ikke fungerer. Hvis ikke, vil du ha den vanskeligere oppgaven med å erstatte hver uopplyst pære i raden med en kjent-god pære til du identifiserer problemet. Når strenglysene kommer på igjen, vet du det.


Hvorfor sluttet LED-lysene plutselig å virke?

Du bør først finne ut om kretsens sikring har løst ut. Det er mulig at en nymontert LED-taklampe ikke vil fungere i denne situasjonen hvis taklampen tidligere har fungert, men lampen var ødelagt. Kontroller at lampen er riktig tilkoblet og undersøk ledningene en gang til.


LED-lysenes innvirkning på menneskekroppe




Hvilken farge LED-lys er dårlig for søvn?

Klart blått lys er den typen som kommer fra direkte solskinn. Vår oppmerksomhet, responstider og humør kan alle dra nytte av skjermene på våre teknologiske dingser i løpet av dagen. Men om natten slår den av våre biologiske klokker og lurer kroppene våre til å tro at vi må være oppe når vi egentlig bare trenger å sove.


Hvilken farge LED-lys bør jeg sove med?

Fordi den har en lav fargetemperatur som er langt lavere enn naturlig sollys, er rødt lys den beste fargen for søvn. Rødt lys kan være tilstede overalt rundt deg om natten uten å ryke i kroppen din eller endre den interne klokken slik blått lys gjør.


Hvorfor ikke bruke røde LED-lys som belysning om natten?

Rødt er et forferdelig fargealternativ for belysning siden menneskelige øyne ikke reagerer godt på det. Menneskelige øyne er mer følsomme for grønt og gult og mindre følsomme for blått og rødt, noe som er fornuftig med tanke på at hensikten med å ha lys om natten er å kunne se objekter om natten.


Avgir LED-lys stråling?

Led-pæren avgir ikke stråling som er skadelig for menneskers helse, i motsetning til andre former for energieffektiv belysning, og gir som et resultat ingen helserisiko. Dessuten sendes ikke UV- og infrarøde stråler ut av LED-belysning. Den inneholder ikke kvikksølv og er vibrasjons- og støtbestandig, selv under ekstremt kalde forhold.


Kan LED-lys forårsake hudskade?

I motsetning til mer påtrengende teknikker som laserterapi, sies LED-lysterapi å være en tryggere type lysterapi fordi den ikke inneholder UV-stråling. Lysdioder skader deg ikke fysisk og brenner heller ikke huden din. Led-lysbehandling kan likevel være forbundet med farer.


Kan jeg bruke LED-lysterapi hver dag?

For å undertrykke mikroorganismer brukes blått LED-lys. Så lenge det ikke er irritasjon som forårsaker rødhet eller utslett, kan du bruke det kliniske utstyret ditt flere ganger hver dag for å behandle alvorlig akne.


Er LED-lys dårlig for øynene dine?

Ifølge en fersk studie kan det blå lyset fra led-lys skade netthinnen i øynene og forstyrre en persons søvnsyklus.


I følge AMA kan livstidseksponering for blå LED-toppstråling øke forekomsten av grå stær og aldersrelatert makuladegenerasjon i netthinnen og linsen. Studier har også vist at eksponering for LED-lys ved høye nivåer i selv en kort periode kan endre netthinnen, noe som potensielt kan resultere i permanent tap av retinale celler og en reduksjon i synsskarphet.


Hvordan kan vi beskytte øynene våre mot LED-lys?

bruk av antirefleksglass eller databriller Ved å øke kontrasten kan databriller med gultonede linser som filtrerer blått lys redusere belastningen på øynene fra digitale enheter. Anti-reflekterende linser forbedrer kontrasten, reduserer gjenskinn og forhindrer blått lys fra solen og elektroniske dingser.


Hvilket lys er best for øynene?

Øynene reagerer best på varmt lys. Dette omfatter kunstig lys skapt av glødelamper og led lyspærer samt filtrert naturlig lys. For å garantere tilstrekkelig belysning, fordel lysene over hele huset og kontoret.




Andre

Tiltrekker LED-lys feil?

Det er sant at de fleste LED-lys ikke avgir mye UV-lys. Imidlertid viser det seg at flertallet av LED-lys skaper en betydelig mengde blått lys, til tross for at lysspekteret som produseres av LED-er kan variere fra lys til lys. Bugs trekkes til blått lys siden de ikke kan oppfatte rødt lys godt.



4 views0 comments
bottom of page