top of page

Peisbelysningsideer – uplights og downlights og stripe- og strenglys

Prinsipp

Strip lys for en peis

Lysstreng til en peis

Uplights for en peis

Downlights til peis

Fremhev en branngrav hvis den er i en åpen og romslig bakgård

Intensitet av lys

Skjul lyskilden

Pass på avstanden


Bålplasser og peiser er et vanlig tillegg til ethvert utendørs oppholdsområde. La oss se på flere metoder for å fremheve visse funksjoner.

Fire Pit
Fire Pit is popular in outdoor area

Prinsippet for å lyse opp et bålområde

Hvilke faktorer bør vi vurdere når vi velger branngropen eller peisens lysdesign?


Det er et bra sted å henge etter mørkets frembrudd og slappe av. Vi bør skape en atmosfære som oppmuntrer folk til å samles rundt bålplassen om natten. Som vi alle vet, er det et avslappende sted. Vi trenger ikke mye ekstra lys i denne plassen på grunn av peisen. Så du kommer mest sannsynlig til å lyse opp hele dette området uten å bruke for mye andre lysarmaturer.


For å opprettholde balansen i hele rommet, ønsker vi å kunne se branngropen og motta lys som omgir den. Her er hvordan du får begge til å skje.


Strip lys rundt branngraven

Fire Pit with Strip Lights
Using Strip Lights to Illuminate the Stone Around the Fire Pit


LED stripelysene kan monteres under steinen rundt branngropen. Disse stripelysene kan settes jevnt fra hverandre. Det praktfulle murverket rundt bålplassen er da synlig takket være stripelysene som stråler på siden av peisen.




Tre forskjellige oppgaver utføres her av stripelysene.

1) Du plasserer en markør for å indikere plasseringen av branngropen.

2) Du trekker oppmerksomheten mot murverket på bålplassens side.

3) I tillegg lyser den opp sideveien.




Lysstreng til en peis

Strengelys er en av de effektive metodene for å lyse opp bålområdet. Pærene er jevnt fordelt på ledningen, du trenger ikke bekymre deg for ujevn belysning.



Samtidig er lyset på linjelampen mykt og ikke blendende, noe som egner seg godt til å omgi rett over bålet eller sitteområdet.




Bruk Uplights til en peis



Uten egentlig å skinne noe lys inn i peisområdet fra utsiden, kan vi fortsatt få lys inn i bålområdet.


Hvordan? Løsningen er opplysende. Trærne og andre gjenstander over sitteveggen eller omgivelsene kan belyses med uplights. Området kan belyses av de reflekterte lysene. Wall wash-lamper er ideelle for steinvegger fordi de øker mengden lys som kommer ned og gjør det enkelt for folk å konsentrere seg om belysningsområdet.







Downlights til peis

Den mest varme kan gis til området ved å installere branngropen på en uteplass eller paviljong. En hyggelig og innbydende atmosfære skapes om natten ved å montere retningsbestemte downlights på paviljongen og stråle nedover eller kaste lys i riktig område.


Fire Pit with downlights
Fire Pit with downlights

Bålet skal brukes til samlinger og hvile, som allerede beskrevet. Et innbydende miljø oppfordrer gjestene til å stikke innom, slappe av ved bålplassen og virkelig sette pris på kvelden deres.



Disse downlightene gir også en god dybde til området og hjelper denne hagen til å føles litt mer privat. I tillegg gir disse lysene en veldig naturlig effekt som etterligner måneskinn om natten.




Hvordan fremheve en bålplass hvis den er i en åpen romslig bakgård? – Kombinasjon av uplights og downlights.


Uten tvil produserer ild en god mengde lys. Bare bruk av bålbelysning vil derimot gjøre brannen for merkbar og ustemt med omgivelsene.


Fire Pit with uplights and downlights around
Fire Pit with uplights and downlights around

Vi kan bruke både downlights og uplight på de nærliggende store trærne for å trekke oppmerksomhet til peisen uten å få den til å skille seg for mye ut. Som et resultat er det et virkelig herlig og koselig område å sitte om natten og være vert for besøkende.


Hvordan kan vi bestemme intensiteten mellom nedlys og opplys for å mikse og matche godt i bålområdet?


Mange ulike faktorer påvirker det. Du må bestemme det ideelle lysnivået slik at det verken er for mykt eller for mørkt, heller ikke for sterkt eller for sterkt. Vi ønsket å sørge for at alle sitteplasser var synlige for gjestene våre. Hvis lysene ser utmerket ut på avstand så vel som når du er inne i dem, vil det være perfekt.


Tree Uplighting
Tree Uplighting

I henhold til størrelsen på treets stamme, må vi velge riktig mengde uplights. For å sikre at stammen er tilstrekkelig opplyst fra alle vinkler hvis stammen er veldig tykk, må vi legge til ekstra uplights.


For eksempel trenger vi tre uplights for et stort eiketre og ett downlight for sittegruppen.


Hvis et tre bare hadde én stor visningsvinkel, kunne vi bare bruke to uplights for å skape et balansert, attraktivt utseende mens vi holdt oss under budsjettet.


Få er nødvendige for downlight ornamentikk; de tilbyr en nydelig liten punch og utfører jobben uten å bli overbrukt. Vi anbefaler å bruke mer enn én downlight siden odde skygger av og til kan oppstå ved å installere bare én downlight. For å skape kontrast og gjøre det mulig for lyset å bevege seg utover, er det nødvendig å belyse området fra to distinkte vinkler, noe som resulterer i et bedre, mykere utseende uten skygger.


Downlight
Downlight


Sjekk i tillegg at ingen blir direkte opplyst av et nedlys eller at opplysene ikke blender.


Skjul lyskilden

Det er avgjørende å integrere belysningen i omgivelsene. Prøv alltid å legge merke til lyseffektene og aldri armaturet eller lyskilden.


Lyskilden og gjenskinnet skal dekkes så mye som mulig ved å dreie dekselet. Og for å hjelpe til med å skjule lyskilden, bruk en sekskantskjerm.


Light Shroud
Light Shroud

Med nedlys er det ofte nødvendig med et deksel og en sekskantskjerm siden de kan produsere en liten mengde blending, men å rotere blendingsskjermen kan oppnå mye. Hex bafler eller blendeskjold er rimelige investeringer som er verdt det.


Hex Baffle
Hex Baffle

Etter at systemet er satt opp, gå over det om natten for å sjekke at lyskilden er tilstrekkelig skjult fordi gjenskinn kan skade et godt installert system.


Pass på avstanden


Lights should be placed in a safe distance from fire
Lights should be placed in a safe distance from fire

Hva er avstanden mellom lysarmaturen og bålplassen, da?

Hvor langt bør vi holde dem unna brannen med tanke på smelteproblemer og andre farer hvis de kommer nærmere den? Det avhenger av materialet. For eksempel, hvis branngropen din er laget i stein, må lysarmaturen plasseres lenger unna branngropen enn en fot.


Siden flertallet av lysene er laget av solid messing og rustfritt stål, vil de være tilstrekkelig beskyttet så lenge de holdes utenfor den direkte brannlinjen, spesielt på siden.



Konklusjon

Det er noen viktige ideer du bør huske på når du tenner en bålplass.


Folk kan trygt nyte plassen med eller uten brann ved å installere nedlys rundt en brannkasse.


Folk vil samles rundt en bålplass hvis området rundt er opplyst. Dette kan oppnås ved å plassere uplights nær nærliggende steiner eller trær.


For å unngå tidlig forringelse av armaturet, hold armaturet unna direkte varme fra brannen.


Med stripelys kan du også lyse opp en bålplass eller omgivelsene.

4 views0 comments
bottom of page