top of page

Solar opplysing for trær og andre 3 lysteknikker

#1. Uplights for trær

#2. Downlights for trær

#3. Pendellys for trær

#4. Prøv å bruke dristige fargelys for trær


Uten tvil er den mest spennende delen med landskapslysdesign å belyse trær. Det er så mange typer trær og så mange lysmuligheter tilgjengelig


La oss ta en titt. En fin åpen romslig bakgård vil ha mange gode lysmuligheter. Å lyse opp de fine store trærne, få de rette vinklene og gjøre dem til fokuspunktet er veldig gøy.


Her introduserer vi noen trebelysningsteknikker, etter hver seksjon vil vi anbefale noen solcellelys som er egnet for å oppfylle effekten du håper å skape. Solenergi har mange fordeler fremfor andre energiformer. Den er fornybar, noe som betyr at den er en ren, bærekraftig energikilde. Solenergi gir også en kostnadseffektiv måte å generere elektrisitet og redusere karbonutslipp. Solcelledrevne lys kommer med solcellepaneler, de absorberer energi i et par timer med direkte sollys, så kan de ha nok strøm til at lysene fungerer hele natten. For å spare enda mer energi er de installert med LED-lys. Disse lysene er vanntette, så de er utendørslys trygge å bruke i all slags vær.


#1. Uplights for trær


Uplights gir oss en fin spredning av belysning og viser teksturen til undersiden av treet. Du kan se undersiden av det vakre treet og alt løvet.


Hvor mange lysarmaturer skal du bruke med et stort tre?

Vanligvis trenger du minst to lys, men med mange store trær gjorde vi tre til fire på dem bare på grunn av deres størrelse. Hvis du bare gjør ett lys på et stort eiketre, ser du bare halve treet og det ser egentlig ikke så bra ut. Det er derfor du virkelig trenger flere armaturer for å kunne kompensere for de forskjellige synsvinklene.


Betraktningsvinkler – Plasser nok armaturer rundt et tre til å tenne det fra flere betraktningsengler

En annen stor bekymring er at du må ta hensyn til hvor dette vil bli sett fra. Hvis det er et vidstrakt landskap, er det synlig fra nesten alle sider, så vi måtte tenne trærne fra alle kanter.


Skjul lyskilden – Snu skjermet slik at lyskilden er skjult så mye som mulig, og bruk en sekskantskjerm for å skjule lyskilden

Sekskantede bafler er et must, spesielt i vei fordi dårlig gjenskinn kan ødelegge en god installasjon. Hex bafler er ikke veldig dyre. Det er en god investering.


Bruk Inground Lights i stedet for Stake Lights

Hvis du foretrekker ikke å kunne se kilden til lyset noen gang, er inground-lys bra for deg. Du kan til og med tråkke på den. Den passer praktisk talt umerkelig til bakken, du kan ikke se i den.

Inground-lys lar lyset starte rett ved basen i stedet for hvis du har en stakemontert armaturlampe som egentlig ikke starter før den første foten eller så, så du har mye mørke nede ved bagasjerommet.


Anbefalte Solar Uplights



#2. Downlights for trær


Mange vil bare bruke uplights for å lyse opp et tre, men downlighting er faktisk en ganske god idé, spesielt for et sitteområde.


Den naturlige dunbelysningen gjør at ting føles mer behagelige og innbydende. Det skaper også mye mindre kontrast. Når du installerer en armatur langt opp i treet, her er noen teknikker for å gjøre det ferdig og vare der i lang tid.


Retningsbestemt nedlys for å lyse opp trelemmer og forgreningsstruktur

Den spesifikke fordelen med retningsbestemt nedlys er når trærne har vakker bark, det er godt å se at denne fremhever skjønnheten, den kan være et slikt fokuspunkt når du kommer inn. Den er installert litt høyere og du har den underste delen opplyst, og så har du lyset nedover slik at det omfatter hele treets natur.


Skjul kilden til lyset – Bruk likkledet på armaturet eller tregrener for å skjule kilden til lyset

Hvordan bli kvitt gjenskinnet fra oppe i treet? Hvis armaturene kommer med et ganske betydelig skjold som er fullt justerbart, så du må være klar over hvor folk kommer til å se treet fra, med et skjold, kan du forhindre at lyskilden er i øynene . Bruk selve greinene som blendingsbeskyttelse er et veldig godt poeng. Det er mange grener du kan gjemme det tilbake i kriker og kroker, for å la treet jobbe for deg i det aspektet.


Feste armaturer til treet – Unngå å bruke materialer som ruster eller korroderer. Bruk rustfrie stålskruer og kvalitets uv-stabile glidelåser for å feste ledninger, men la det være plass til justering.

Ettersom trær kan vokse, må du gi nok plass til vekst når du fester dem.


Og ikke bare fest den så hardt du kan, fordi den kan se bra ut i noen uker eller måneder, men ganske snart er ledningen innebygd eller brudd, så det er alltid viktig å ta hensyn til de små tingene. Bruker definitivt ting som ikke vil ruste eller korrodere, for eksempel komponenter i rustfritt stål, eller glidelåsene som gir rom for kabelen til å bevege seg oppover når treet vokser i lengde, samt for å la deg lage en vedlikeholdsplan.



Anbefalte Solar Downlights



Uplights eller Downlights?

Vurder hvor et tre vil bli sett fra når du velger om det skal lyse ovenfra eller under, og ikke vær redd for å blande dem opp for forskjellige trær. De gjør jobben sin selv og bringer alle aspekter av belysningen til full blomst i dette området.


#3. Pendellys for trær - Bruk hengende pendellys for å skape en myk månebelyst simulert glød rundt bunnen av et tre

Pendant lights for trees
Pendant lights for trees

Pendellysene henger fra treet og de flyter i vinden og om natten vil de gi deg de fine flytende skyggene. Det andre formålet er å gi den ytre belysningen. Det vil gi oss en myk generell subtil belysning rundt eksteriøret.


Pendellamper skaper en myk, indirekte lyseffekt som gir en varm og innbydende atmosfære til ethvert uteområde. Lyset fra pendellysene er diffust, og skaper en mer naturlig, subtil effekt.


Til slutt er de enkle å installere. Pendellamper henges opp i en stang eller annen støtte, slik at de kan plasseres i alle høyder for å rette lyset til ønsket område. Dette gjør dem svært nyttige for å lyse opp et tre, da høyden på lysene kan justeres slik at de passer best til treets form og størrelse for å skape et mykere eller lysere utseende.


Anbefalte solcellelamper



#4. Prøv å bruke dristige fargelys for trær


En vanlig LED gir bare et tre den varme tonen, men hvis du vil gjøre lysdemoen, må du kanskje bruke litt farge. Fargelysene ga oss muligheten til å endre fargen på treet, og hvis vi leter etter en nøyaktig farge kan vi enkelt justere den til det vi ønsker. Du kan gå i lyse farger og gjøre det wow som rødt og blått hvis du ville.


Bare husk en ting, gjør det subtilt, men likevel pop. Det vi er i stand til å gjøre er å bare varme opp stammen på treet ved å bruke litt mer av det meste av oransjeskalaen for å fremheve det brune i stammen.


Når du justerer den fargen eller metningen, vil du finjustere det for å virkelig få alle fargene til å slå ut. Du kan prøve å gi deg selv en høydefinisjonsbelysningsappell slik at når du ser på landskapet, har alt sin egen plass, men så dukker visse ting opp hos deg.


Anbefalt fargeskiftende solcellelys



Konklusjon

Trær er nøkkelen til de fleste landskapsdesign. De er tradisjonelt opplyst med opplys med et spesielt fokus for å sikre at alle områder av treet fremheves fra forskjellige synsvinkler. Bruk lange skjermer eller sekskantede bafler når lyskilden er synlig for ditt generelle publikum. Fokuser på å belyse stammen og forgreningsstrukturen til et tre i stedet for bladene. Sørg alltid for at treet er riktig beskjært. Når du installerer downlights i en trekrone, kan du oppnå et veldig dramatisk måneskinnsutseende. Fordi trær er avgjørende for de fleste landskap, kan de belyses med farger for å skape morsomme utseende og temaer. Jeg håper du lærte noen nye teknikker for å tenne trær i dag.

4 views0 comments
bottom of page