top of page

Solcellebatterier for hagelys —— Alt du trenger å vite



Trenger solcellelamper batterier? Har alle solcellelys batterier?


Svaret på begge disse spørsmålene er ja. Alle lys krever strøm for å fungere. Solcellelys drives av batterier. De fleste solcellelamper har innebygde oppladbare batterier.




Er solcellelysbatterier oppladbare?

Are solar light batteries rechargeable?
Are solar light batteries rechargeable?

Ja, solcellelysbatterier er oppladbare. De fleste solcellelys har oppladbare batterier som kan lades opp med det medfølgende solcellepanelet. Du kan enkelt plassere lysene i sollys for å lade dem opp. Solcellelys har innebygde solcellepaneler som absorberer energi fra solen og lagrer den i batterier.


Det er avgjørende å sørge for at batteriene til solcellelampen utendørs er fulladet slik at de kan vare gjennom natten og til neste morgen fordi det er mindre dagslys på denne tiden av året.


Kan jeg bruke vanlige batterier i solcellelys

Can I Use Regular Batteries in Solar Lights
Can I Use Regular Batteries in Solar Lights

Nei. Alkaliske batterier, for eksempel, er ikke et egnet alternativ for solcellelys siden de er laget for å kastes etter at de går tom for strøm. Samspillet mellom sinkmetall og mangandioksid gir energien til disse batteriene. Siden de ikke kan lades opp igjen, risikerer du å bruke dem i solcellelys irreversibelt skade hele solsystemet. For å drive solcellelysene midlertidig mens du ordner med solcellebatterier, kan du bruke vanlige batterier.


Hvilke batterier bruker du i solcellelys?


Vi starter med å fremheve noen av variasjonene i batteriene vi bruker for solenergi utendørs lys.


De primære forskjellene mellom typiske solcellelysbatterier er deres kjemi og kapasitet.


Vi bruker nikkelkadmium og nikkelmetallhydrid som våre to hovedkjemi. Batterikapasiteten, målt i mAh, er en annen faktor for solcellebelysningsbatterier.


Hva er nikkelkadmiumbatteri?

What is Nickel Cadmium Battery?
What is Nickel Cadmium Battery?

Nikkel-kadmium-batterier (NiCd) brukes ofte i solcellelys. De har høyere kapasitet enn nikkelmetallhydrid (NiMH)-batterier, men de lider også av minneeffekten. Dette betyr at hvis du lader dem for ofte, mister de kapasitet. De brukes i alt fra elektroverktøy og batteridrevne boremaskiner til bærbare datamaskiner og mobiltelefoner. Denne typen batteri har eksistert siden 1899, da Waldemar Jungner oppfant det.


Hva er nikkelmetallhydridbatteri?

What is Nickel Metal Hydride Battery?
What is Nickel Metal Hydride Battery?

Nikkelmetallhydrid-batterier (NiMH) er en type oppladbare batterier som ofte brukes i solcellelys. De ligner veldig på nikkel-kadmium (NiCd)-batterier, men de lider ikke av minneeffekten. De kan lades hundrevis av ganger før de må skiftes ut. Nikkelmetallhydrid-batterier (NiMH) ble først introdusert av Sanyo i 1991. De ligner på NiCd-batterier, men de har ikke minneeffekten. De er også mer miljøvennlige enn andre typer oppladbare batterier.


La oss nå finne ut hvilket alternativ som er ideelt for deg. Ni-CAD-batterier er rimeligere enn nikkelmetallhydridbatterier og yter bedre i kaldere temperaturer. Ni-CAD-batterier ville være det ideelle valget for deg hvis det er det du leter etter. Bortsett fra det anbefaler vi å velge nikkelmetallhydrid fremfor ni-cad-batterier for solcellelampene dine fordi de tilbyr en rekke fordeler som mer enn oppveier prisforskjellen, for eksempel lengre levetid, ingen minneeffekt og å være mer miljøvennlig . Hvis du vil ha en bedre totalverdi, anbefaler vi å velge nikkelmetallhydrid fremfor ni-cad-batterier.


For solenergi utendørs lys, nikkel metall hydrid batterier varer mye lenger enn ni-cad batterier siden de har en betydelig lengre livssyklus.


Hva er mAh?

 What is mAh?
What is mAh?

Det er milliampetimen, enheten som brukes til å måle batteriets energikapasitet. Jo større mAh, jo lenger kan batteriet drive solcellelysene dine over lengre tid


Problemet som de fleste brukere av solcellelys vil oppleve er at sollysene ikke varer særlig lenge fordi de ikke kan motta nok sollys til å lade batteriet helt på grunn av vedvarende regnfulle eller overskyede dager, og de får ikke mye sollys som vanlig, noe som gjør at de ikke fungerer. Lyset vil kunne opprettholde og vil ikke gå tom for batteristrøm etter noen timer hvis du har et batteri med høy kapasitet som kan samle nok energi på solfylte dager og fortsatt ha strøm til overs selv om det lyser hele tiden natt.


Men lysstyrken er helt upåvirket av mAh. Det har kun innvirkning på sollysets driftstid. Hvis du for eksempel bytter ut 500 mAh-batteriet i solcellelyset med et 1000 mAh-batteri, vil lyset gå dobbelt så lenge som med et 500 mAh-batteri alene. Lysstyrken vil imidlertid ikke endres.


Vi anbefaler å velge et batteri med større kapasitet hvis du vil at lyset skal gå betydelig lenger på en enkelt lading.



Litt feilsøking om solcellelysbatterier


Some Troubleshooting About Solar Lights Batteries
Some Troubleshooting About Solar Lights Batteries

Deretter vil vi demonstrere noen av standardteknikkene for å løse eventuelle batterirelaterte problemer du kan støte på.


Det faktum at lyset ikke slår seg på etter at batteriene er byttet er en av de hyppigste problemene som brukere av solcellelys har. Det er flere mulige årsaker til dette.


1. La oss begynne med å utføre en generell undersøkelse av solcellelyset ditt. Sørg for at den er funksjonell, ren, slå PÅ og plassert i et lyst område der solcellepanelet kan lade batteriet tilstrekkelig. Vær oppmerksom på at solskinnsvinklene varierer avhengig av breddegrad og årstid. I tillegg må du kanskje foreta justeringer av solcellepanelet til hagelysene dine for å forbedre batteriets evne til å motta sollys.


2. Kontroller at den er kompatibel med lyset ditt. Du kan gjøre dette ved å sammenligne dem med batteriene du tidligere brukte i sollyset eller ved å se instruksjonene for solcellelys.


3.For helt nye batterier, sørg for å fjerne trekktappen for batterirommet eller plastdekselet som omgir dem, og sørg for at de settes inn i sollyset på riktig måte basert på deres positive og negative indikasjoner.


4. Se etter fysisk skade som lekkasje eller hevelse i eldre batterier. Husk også at batterier også har en levetid, så det kan være på tide å bytte dem. Du kan bekrefte batterilevetiden med produsenten.


La oss nå dobbeltsjekke solcellelysets funksjonalitet ved å dekke solcellepanelet med enten hendene eller et stykke svart tape. Hvis lampen tennes, er problemet ditt løst.


5. Hvis sollyset ditt fortsatt ikke fungerer om natten, kan det være fordi tilstøtende lyskilder er for sterke, noe som lurer sollyset til å tro at det fortsatt er morgen. Alt du trenger å gjøre for å løse problemet er å flytte det lenger bort til et mørkere sted.


6. La oss gå videre til trinn 6 hvis lysene dine fortsatt ikke slår seg på. Vi vil anta at batteriene er den primære synderen i dette tilfellet, og vi vil enkelt teste dette ved å sette batteriene inn i et annet solcellelys eller i en annen annen elektrisk dings, for eksempel en fjernkontroll for TV. Hvis utstyret fungerer, vet vi at batteriene ikke er tomme og sollyset er det underliggende problemet. For ytterligere informasjon om det, må du kanskje snakke med produsenten.


Batteriene er sannsynligvis tomme hvis dingsen ikke slår seg på. Det neste trinnet er å finne ut hvorfor batteriene er tomme. Har de en feil eller får de bare ikke nok strøm fra selve sollyset? Å bruke en lader for å lade dem er en metode for å lære dette. Noen belastninger vil vise en tom skjerm eller en feilmelding hvis de er defekte. Et annet valg er å bare la dem ligge i laderen, la dem lade noen timer, og deretter teste dem en gang til ved å installere dem på nytt i solcellelysene eller en annen batteridrevet enhet. Hvis enhetene fortsatt ikke fungerer, er batteriet sannsynligvis defekt. Hvis batteriet fortsatt er dekket av produsentens garanti, kan du be om et nytt. Men hvis disse batteriene er fulladet og fungerer på lysutstyret ditt, betyr det at sollyset ikke ga nok strøm til å fylle opp batteriene. Hvis solcellepanelet er støvete, kan det hjelpe å rengjøre det. Du kan også prøve å flytte solcellelysene til et nytt område for å oppnå bedre solmottak.


Hvis ingenting av dette løser problemet, bør du vurdere å ta kontakt med produsenten av solcellelyset for mer hjelp.


Ofte stilte spørsmål om solcellelysbatterier

Frequently Asked Questions about Solar Lights Batteries
Frequently Asked Questions about Solar Lights Batteries

1.Kan jeg bruke vanlige oppladbare batterier i solcellelys?


Å bruke vanlige oppladbare batterier i solcellelys er ofte trygt. Mange huseiere tror de bare kan bruke batteriene levert av produsenten, men å bruke dine egne oppladbare batterier er mye mer praktisk og økonomisk. Den eneste gangen dette ikke er sant, er når du har et batteridrevet anleggslys som bare kan bruke en bestemt type batteri.


2. Er det mulig å oppgradere et 500 mAh nikkel-kadmium-batteri til et 1000 mAh nikkelmetallhydrid?


Ja, Double A-batterier laget av nikkelmetallhydrid og ni-cad har samme spenning på 1,2 volt. MAh-tallet vil fortelle deg hvor mye strøm eller kapasitet batteriet har, og de er dermed utskiftbare. Her kan bytte fra et 500 mAh til et 1000 mAh batteri gi sollyset ditt dobbelt så lang driftstid.


3. Hvor lang tid tar det før solcellelampenes batterier blir fulladet?


Det er utfordrende å gi et presist svar på dette problemet siden hvor lang tid det tar et solcellelys å lade opp avhenger av både størrelsen på solcellepanelet og mengden solskinn det mottar, som begge kan variere sterkt. Men hvis du lader disse batteriene i en lader, kan du beregne ladetiden ved å dele ladestrømmen til laderen med den nominelle kapasiteten til batteriet.


For eksempel er den forventede tiden som trengs for å lade dette batteriet fullstendig med 1300 mAh på en lader med 500 mAh ladestrøm 1300 delt på 500, tilsvarer 2,6 timer.


4. Hvor lenge vil solcellelampens fulladede batteri vare?


Mengden elektrisitet sollyset ditt bruker vil ha en betydelig innvirkning på hvor lenge det vil fungere og lyse om natten. Du kan bruke denne formelen til å bestemme og verifisere utgangsstrømmene med produsenten av sollyset ditt. Et batteris hastighetskapasitet i mAh delt på sollysets utgangsstrøm i mA gir forventet driftstid. For eksempel, hvis utgangsstrømmen til solcellelampene dine er 100 mA, er den estimerte kapasiteten for dette batteriet 1300 mAh. Vi deler 1300 på 100 for å oppnå 13 timer.


5. Må batterier være fulladet i en lader før de settes inn i solcellelys?


Nei, du trenger ikke å lade opp batteriene helt før du installerer dem i lysene. De fleste batterier er forhåndsladet til et gjennomsnitt på 80 prosent, men det ville ikke skade å lade dem opp før du bruker dem i solcellelys hvis du ville nå hele 100 prosent kapasitet.


6.Kan jeg bruke disse batteriene til å drive normale batteridrevne gjenstander, for eksempel fjernkontroller?


Ja, disse oppladbare batteriene kan også brukes som vanlige dobbelt-A oppladbare batterier. Alle de alkaliske engangsbatteriene i TV-fjernkontrollene, trådløse mus, spillkontrollere og andre enheter kan byttes ut.


7.Kan jeg bruke vanlige nikkelmetallhydrid oppladbare batterier til solcellelamper som har større kapasitet?


For solcellelysene kan du bruke vanlige nikkelhydridbatterier med større kapasitet. Enkelt sagt, det vil ta lengre tid å lade helt opp på grunn av den større kapasiteten. For eksempel har batteriet en kapasitet på 1300 mAh og krever rundt åtte til ti timer med direkte solskinn for å lades helt opp. Deretter, for et batteri som har en kapasitet på 2600 mAh, vil dette trenge 16 til 20 timer for å lades helt opp under direkte sollys, som er nesten dobbelt så lenge. Den økte kapasiteten ville være ubrukelig siden lyset ditt mest sannsynlig ikke vil bruke så mye strøm for å være på hele natten.

5 views0 comments
bottom of page